Vi elsker alle sammen gode historier… vi ser film, vi læser bøger og vi hører fortællinger fra gamle dage. Nogle historie er sjove, andre er sørgelige og smukke, og nogle er historier om seje helte.
I vores workshop kommer du til at fortælle dig egen historie, om din helt egen helt. Eller måske en gyser historie om et grimt monster?

“Historiefortælling & Karakterdesign” er målrettet folkeskolens Trin 2 og er en workshop hvor vi viser hvordan man designer en figur eller “karakter” (helt/heltinde/monster) og hvordan man laver en god historie den kan være med i.

Maria Kreutzmann introducerer en blanding af tegning og klippe-klistre, hvor børnene sætter deres egne illustrationer sammen med udklip fra magasiner og blade, for at lave en helt eller et mytevæsen. Robin Hillestrøm viser hvordan man fortæller en historie og giver nogle eksempler på hvordan de kan bygges op rundt om karakteren.

Workshoppen består af en kort introduktion, hvorefter børnene bliver sluppet fri til at arbejde kreativt mens Maria og Robin giver gode råd og svarer på spørgsmål. Til sidst er der en lille præmie til de bedste historier og karakterer.

Der er ingen præsentation af resultatet for andre end Maria og Robin!
Man må selvfølgelig gerne fortælle sine klassekammerater om hvad man har lavet, men kun hvis man har lyst. Historier er sjove og vigtige, men de er også meget personlige og nogle gange skal man bare lave dem til sig selv eller sine venner.

Som inspiration har Maria og Robin bogen “Bestiarium Groenlandica” med (som de selv har skrevet), og som viser nogle af de mange, mange karakterer der er i fortællingerne fra gamle dage i Grønland. De har også nogle af deres egne tegninger og historier med, hvis man har lyst til finde på noget ud af fri fantasi.

Formål

Formålet med workshoppen er at give eleverne mulighed for at udvikle deres fantasi med både fortælling og billeder. Vi tager afsæt i universet omkring de gamle grønlandske fortællinger, men børnene er fri til at udvikle deres karakterer og historier som de vil - sjov, indlevelse og kreativitet er det vigtigste.

Ved at bruge fortælling og billeder sammen bliver hele børnenes fantasi aktiveret og dem der ikke er så gode til det ene kan nemt supplere med det andet.

Børnene får mulighed for at fortælle om deres mentale og sociale verden gennem ord og billeder. De får dermed et værktøj til at udtrykke og håndtere hvad der ellers kunne være vanskelige tanker og følelser, under trygge og uforpligtende rammer.


  • Emnetags:
  • Billedkunst
  • Design
  • Fortælling
  • Historie
  • Karakterdesign
  • Kreativitet
  • Kultur
  • Visuel