Nuuk, er Grønlands hovedstad, også Grønlands største by, med hastigt stigende antal tilflyttere. Hvad gør Nuuk speciel, som Arktisk hovedstad? Hvilken betydning har en voksende global interesse for Arktis? Der er stor ændringer på vej, i form af en lufthavn, tiltagende tilflyttere og byen vokser. Vi snakker om betydningen af udviklingen og snakker om Nuuk i fremtiden og de muligheder der kunne være. Vi ser på Nuuk igennem jeres øjne nu og hvordan tror i Nuuk ser ud om 10 år. Med jeres hjælp og input (videoer med jeres skole IPads og beskrivelser på skrift og digitale fotos), laver vi en tidsboks. Denne tidsboks åbner vi igen i 2031 og håber at kunne bruge dette materiale til at lave en udstilling der ser på hvordan udviklingen af Nuuk har været, gennem jeres øjne. Vi kunne kalde den Nuuk 2021 – 2031.

En sjov og anderledes tilgang til at se på vores hovedstad og være med til at lave historie.

Vi ser en kort film der har relevans for emnet.

Til dette forløb, skal i have en underskrevet tilladelse fra forældrene om at i må blive filmet.

Formål

At eleverne opnår forståelse for hvordan Nuuk som Arktisk hovedstad kan forstås og hvilken betydning den stigende internationale interesser for Grønland har. Hvad har en hovedstad at byde på for de unge nu og i fremtiden?

Eleverne får forståelse for den udvikling vi er i lige nu, og er med til at tænke fremadrettet og på deres egne muligheder. Temaer som lufthavn, turisme, miner, fiskeri, og bæredygtighed mm. bliver vendt. Og eleverne får lov at være med i et sjovt projekt hvor vi laver en tidsboks, som vi putter information i, med henblik på at se tilbage om 10 år, med andre øjne og selv lave et historieprojekt og en udstilling: Nuuk 2021 - 2031.