Hvorfor går vi i skole? Kan du forestille dig hvordan det var at gå i skole i gamle dage i Grønland? Hvordan foregik det? hvad var vigtigt dengang? Hvordan var livet anderledes end det er i dag? Tror i man skulle hjælpe mere til derhjemme end man måske gør i dag og hvorfor? Og hvad tror i bliver vigtigt at lære i fremtiden? Kom og hør Helena Jensen, som er tidligere skolelærer om hvordan det var at gå i skole i gamle

Helena vil vise og fortælle jer om skolen i gamle dage, i vil lave nogen aktiviteter og lege, som i gamle dage, og på den måde få en oplevelse på skolelivet på bedsteforældrenes og forældrenes tid. Det er et sjovt og lærerigt forløb for yngste trinnet, 1- 3 klasse.

Formål

I dette forløb tager vi eleverne med tilbage på rejse i tiden.

Formålet er at eleverne lærer om hvorfor vi går i skole og at det vi lærer i skolen afhænger af det samfund vi lever i. Hvordan har skolen og undervisningen ændret sig i tidens løb?

Eleverne lærer om hvordan skolegangen foregik på deres bedsteforældres og forældres tid og lærer at reflektere over det, i forhold til deres egen skolegang. En sjov og hyggelig tilgang til historien på elevernes forældres og bedsteforældres tid.