Hvad går det ud på?
Workshoppen afholdes af Mona Kristine Hammeken og Ellen Kristiansen, som giver plads til kreativ udfoldelse, sjov og fordybelse.
Forløbet foregår med én dobbeltlektion, på 2 mødegange.
Ved første mødegang, arbejder eleverne med den rå ler og ved anden mødegang, skal eleverne bruge tiden til at male deres værker med glasur i forskellige farver.
Om Keramik
Keramik er en kunstform, som omfatter skabelse af skulpturer og forskellige genstande ved at forme og til derefter at glasere dem med forskellige farver. Gennem håndværkets finesse og skønhed formidler keramik ikke kun æstetik, men også kultur, historie og personligt udtryk.
Det er først med de europæiske kolonister, der kom til Grønland i slutningen af det 10. århundrede, at keramik begyndte at spille en større rolle i øens kultur. Europæerne bragte med sig teknikker til keramikproduktion, og keramik blev gradvist indført i grønlandsk dagligliv og håndværk. Den moderne grønlandske keramiktradition, der er inspireret af Grønlandsk kunst, fortsætter med at blomstre i dag som en vigtig del af Grønlands kulturelle arv.
Keramik kan have flere positive virkninger på vores hjerne og mentale velvære:
Kreativitet og selvudfoldelse: At arbejde med ler og skabe keramiske værker kan fremme kreativitet og selvudfoldelse.
Processen med at forme og designe ler tillader os at udtrykke vores tanker, følelser og fantasi gennem kunstneriske skabelser.
Mindfulness og nærvær: Keramikarbejde kan være en form for mindfulness praksis, hvor vi er fuldt til stede i øjeblikket og fokuserer på vores handlinger og sanser. Det kan hjælpe med at berolige sindet, reducere stress og skabe en følelse af ro.
Forbedret koncentration og fokus: Arbejdet med at forme ler kræver koncentration og opmærksomhed på detaljer. Dette kan hjælpe med at træne vores hjernes evne til at fokusere og forbedre vores koncentrationsevne.
Belønning og tilfredsstillelse: At se vores keramiske værker tage form og fuldføre dem kan give os en følelse af tilfredshed og belønning. Dette kan øge vores selvværd og mentale velvære.
Stimulering af sanser: Arbejdet med ler aktiverer forskellige sanser, herunder syn, berøring og endda lugt (fra ler og glasurer). Dette kan bidrage til sensorisk stimulering og øge vores forbindelse til vores omgivelser.
Samlet set kan keramik være en terapeutisk og berigende aktivitet, der ikke kun fremmer vores kreativitet og selvudfoldelse, men også støtter vores mentale sundhed og velvære.